Pages

Wonderful Moments With Old Friends

Salam,
Hello there ! How guys doingggg ? Goooooood ? 

What is your feeling when you get in touch with your old friends who have not seen for 10 years. Friends at primary school, where they do not have phones, social networking sites, email, and only speak when met at school. 
How are you able to adapt to speak with them after so long apart without knowing if it can meet again?

"Talking to my old friends makes me realize how much my life has changed ."

Yes, this is what I felt when I met an old friend back . I feel a bit awkward and shy but still able to see and friendly with them . 
How grateful I am when given a chance like this, even if only for a few hours with them .
For me, what is most happy when we left  our old friends, they still remember us until now. 
They remember the time when we were in school together. 
They did not change even after they managed to extend their studies to a higher level than me. We get chatting and laughing together like 10 years ago. 
Betapa berharganya sesebuah persahabatan itu jika dilihat kembali .

"How can you call them back?"

Well, I was lucky, because still keep my friends' phone numbers . Even then I only keep the house phone number of Danial and Julit 's mom phone number and I tried to contact them with hope, they still use the same phone number . Alhamdulillah, They still use the numbers and from there I was able to connect back to them and so I can contact other friends. 
In fact, Facebook also helped because Shano have created a group to gather primary school's  friends . So sweet . 

So, the lesson for me, as long as we keep a remembrance of our friends or anyone we love, we do not lose it because of something that might be able to give us something . 

Okay, mukadimah gua terlalu panjang dan amat menyentuh perasaan gua . sobss sobss 
*tarik tisu toilet* 

So nak share sikit a precious moments aku dengan kawan-kawan lama aku yang dari kecik dah terpisah gituu . Ni kira macam jejak kasih la sikit kan tapi jejak kasih moden sebab pakai facebook je bro . HAHA Emmm baru-baru ni selepas pungpang pungpang kat group We Budy 4 Ever  dengan WeChat, so planned nak meet semua kawan-kawan lama kat Sungai Petani (SP) . Excited weh nak jumpa kawan lama . Nak menangis, nak melalak, nak meloncat semua ada . HAHA Rindu tu semaksimum habis . So, setelah mendapat kata putus, berjumpalah mereka di AmanJaya Mall yang penuh heaven tuu . Tak berapa ramai pun dapat jumpa tapi masih bersyukur kerana dapat berjumpa dengan empat orang yang memang paling aku tak pernah lupa walau sesaat . Ecehhh . Siapakah ? Mereka ialah 

Siti Zulaiha a.k.a Julit - Best Friend masa darjah tiga dan empat . Kemana-mana, buat apa-apa semua sesama . Sweet kan kan LOL . Setiap Khamis je, habis sesi persekolahan, petang tu mesti pergi rumah dia lepak-lepak, makan petang, lepas tu balik . *agak jahat* HAHA

Muhd Arief Daniel a.k.a Don - Sama-sama jadi pengawas sekolah la katakan, jaga kawasan pun yang sama, satu kelas dari darjah 3-4 . Masa darjah 1-2 dia duk kelas bodoh, kiter kelas pandai . HAHAHA *guraw aje* Kiter kelas no 1, dia kelas no 2 . *Padahal kat sekolah tu memang ada dua kelas aje ." -,-

Shanurizan a.k.a Shano - Hah, best friend mati punya ni . Buat kerja bukan-bukan dengan dia ni la . Pergi rumah Julit dengan dia, pergi lepak kantin makan mee kari dengan dia, tunggu bas sekolah pun dengan dia, pergi mandi kat masjid dengan dia, tukar baju dengan dia, jalan kaki balik dari sekolah ke rumah dengan dia . Memang dia lah semuanya . HAHA Dia ketua kelas kitorang tak silap dulu, Julit penolong dia . anyonyonyo sweet kan . Semua ada kuasa masing-masing kot . 

Karthini Ilangovan a.k.a Karthini - Anak polis ni . Perghhhh ini budak terpandai dalam kelas aku ni, memang selalu berlumba dengan dia untuk dapat nombor satu dalam kelas tapi selalu kecundang sebab dia ni power sangat lah . haihh . Nilam pun berlumba sape baca buku paling banyak, kehadiran penuh pun berlumba jugak . BATAK kan ? Kira, memang anti jugak dengan dia ni . Tapi, dia banyak tolong aku . Sekarang jumpa jadi rinduuuu kat dia . HEHE

Ada lagi ramai kawan aku nak labelkan tapi banyak sangat pulak . Lagipun dengan empat orang ini je pun aku dapat jumpa masa di Amanjaya Mall hari tu . Seriously mereka tak berubah . Memula jumpa dengan Julit, Karthini dan Don di Amanjaya Mall . Lepak food court je pun, lepak dari pukul 7 malam sampai pukul 9 malam der . Macam-macam kitorang borak, apa lagi kalau bukan flashback balik zaman-zaman budak-budak kitorang . HAHA Seriously best !

kiri sekali Karthini, Julit and Me ! Heeee
Macam-maca cerita aku dengar pasal kawan-kawan yang lain . Ada yang masih keep in touch, ada yang jauh lost contact, ada yang langsung tak tahu pergi mana lepas habis sekolah . Sedih, gembira, geram, terkejut, marah, kelakar semua ada bila dengar macam-macam cerita.
Paling terharu bila mereka masih ingat aku walaupun aku orang pertama pergi dari sekolah tu .
Orang lama keluar orang baru masuk . Well, people come and go . We can't stop them . Thank God, they still remember me . EVERYTHING ABOUT ME

wow diapit oleh dua jejaka .
On your left is my fiancee
On your right is my best buddy

Pengawas sekolah ni HAHA
Miss him a lot 
Lepas lepak Amanjaya Mall, pergi ke Central Square (tempat paling femes lah dulu kat Sungai Petani wa cakap lu) dengan Julit dan Don . Pergi sana jumpa Shano, then pergi makan malam . Perghh jumpa dengan Shano lagi tak boleh tahan, macam-macam cerita haa keluar . Dialah mastermind kitorang kot . HAHA Semua dia ingat, dari sekecik-kecik benda sampai sebesar-besar alam semua dia ingat . See, betapa terharunya itew nihh . Dapat lepak kejap je dengan Shano . Yela, dah lewat, nak kena balik . Sedih nak tinggalkan masa ni semua . T_____T

Sempat lah bergambar sekejap :


Dah besar dah semuanya HAHA

FOREVER

Missing them

Moments
So, inilah antara moments yang paling takkan aku lupa sampai bila-bila . Aku harap aku dapat jumpa diorang lagi . Siap jemput datang majlis kahwin aku nanti LOL . Don cakap "Hang jangan risau Lyn, aku duk simpan duit ni nak p majlis kahwin hang ni, aku bawak Julit sekali" Yela Don, dia ni tak habis-habis dengan Julit dia . 

FYI, Don dari mula Julit masuk sekolah lagi dia dah jatuh hati kat Julit . HAHAHAHA K bye

Thanks for reading . Hargailah kawan anda . 

1 comment:

  1. Lynnn. taktahu la hg ingat aku ka tak. tapi aku ingat hampa semua semua ni. ya Allah, rindunya hampa!

    kalau hg masih ingat, Hasniza yg rendah2 tu, pengawas. sekolah situ dari darjah satu sampai empat ja, then pindah. harap hg ingat lah.

    ReplyDelete